Stalen profielen lasersnijden

Heeft u stalen profielen nodig voor een constructie en vraagt dit om hoge nauwkeurigheid? Besteed dan stalen profielen lasersnijden uit aan ons. Wij bieden standaard korte doorlooptijden en dankzij onze jarenlange expertise en een modern machinepark snijden wij moeiteloos de meest complexe ontwerpen uit stalen profielen.

Snelle productie en dus korte doorlooptijden

Hoge nauwkeurigheid door geautomatiseerde machines

 

Complexe bewerkingen met precisie uitgevoerd
Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Vele mogelijkheden

Kies voor de kwaliteit van een specialist

De kwaliteit van een machine wordt bepaald door de onderdelen. Wanneer u als producent op zoek gaat naar een externe partner voor het op maat snijden van stalen profielen, dan verwacht vanzelfsprekend de kwaliteit die u nodig heeft. Bij Profilelaser begrijpen we dit maar al te goed. Daarom werken wij volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Want alleen door kwaliteit te leveren kunnen wij onszelf specialist in profielen lasersnijden noemen.

Al meer dan 20 jaar bewerken wij diverse profielen, zoals kokers, buizen en open profielen voor uiteenlopende industrieën. Gedurende onze jarenlange ervaring hebben we onze processen volledig geoptimaliseerd. Een gedreven team, modern machinepark bestaande uit meerdere hightech lasersnijmachines en een klantgerichte aanpak vormen de basis van ons succes.

Als klant bent u bij ons verzekerd van een snelle levering. Zonder dat dit ten koste gaan van onze service of de kwaliteit van het product. Wij denken vanaf de offerteaanvraag met u mee en zijn pas tevreden wanneer u dat ook bent. Dus zoekt u een vakspecialist voor het lasersnijden van stalen profielen? Dan staat ons team voor u klaar.

Kostenefficiënt profielen lasersnijden

Lasersnijden biedt ongekende mogelijkheden binnen de metaalbewerking. De hoge nauwkeurigheid maakt het mogelijk om de meest complexe bewerkingen uit te voeren. Daarnaast is lasersnijden een kostenefficiënt product, omdat er sprake is van minimaal materiaalverlies. Het resultaat? Uiterst precieze, op maat gesneden stalen profielen met schone en scherpe sneden. Dat wilt u toch ook?

Standaard snelle levering

Een snelle levering van producten kan het verschil maken binnen een complex productieproces. Hoe sneller u de profielen die u nodig heeft in bezit heeft, des te beter. Hoewel een korte doorlooptijd altijd positief is, mag dit nooit ten koste gaan van de kwaliteit van het product. Zodra u stalen profielen laat snijden door ons team, bent u verzekerd van het beste van twee werelden. Wij garanderen standaard het beste resultaat en een snelle levering.

Types lasersnijden

Stalen profielen snijden met verschillende snijtechnieken

Wij beschikken over een uitgebreid machinepark met verschillende state of the art lasersnijmachines. Dit stelt niet alleen in staat om meerdere en grote orders tegelijk uit te voeren, maar ook biedt het de mogelijkheid een breed scala bewerkingen uit te voeren. Afhankelijk van het beoogde ontwerp en het doel van het stalen profiel kiezen we voor 2,5D, 3D of XY lasersnijden. Wij adviseren u graag over welke techniek volgens ons het beste resultaat oplevert.

2,5D Lasersnijden

Met 2,5D lasersnijden maken we een haakse snede van 90°. Bij deze techniek worden alle snedes haaks gemaakt op het stalen oppervlak van het profiel. Tijdens het snijden draait het profiel onder de lasersnijkop door. Hierbij houdt de laser constant dezelfde materiaaldikte aan voor een nauwkeurig eindresultaat.

3D Lasersnijden

Voor bewerkingen van een meer complexe aard passen we de 3D lasersnijtechniek toe. Hierbij kantelt de lasersnijkop tot een hoek van 45°, waardoor het ook mogelijk is om schuin op de wanddikte van het profiel te snijden. Met 3D lasersnijden creëren we perfecte afschuiningen voor verbindingsmogelijkheden op hoeken, uitsparingen of verzonken gaten.

XY Lasersnijden

Bij XY profiel lasersnijden beweegt de lasersnijkop langs de contour van het gat. Hierbij beweegt het profiel zelf niet, maar volgt de lasersnijkop de X- en Y-as van het stalen profiel. Zo ontstaat een loodrechte snede op het horizontale oppervlak. XY lasersnijden wordt ook wel cilindrisch snijden genoemd (gelijk aan een boorgat). Het is een uiterst nauwkeurige snijmethode die onder andere wordt toegepast bij het lasersnijden van ronde buizen.

Ontwerpaspecten stalen profielen

Bij Profilelaser zijn we gespecialiseerd in profielen lasersnijden, zoals kokers en buizen lasersnijden. Daarnaast hebben we met onze machines ook de mogelijkheid om U-, L- en C-profielen te snijden. Bij de aanleverspecificaties vindt u de exacte afmetingen waar u rekening mee moet houden bij het snijden van stalen profielen. Hier leest u alles over de maximale invoer en uitvoerlengte en de wanddiktes voor iedere metaalsoort.

Voor het op maat snijden van hoekprofielen heeft het de voorkeur om koud gewalste hoekprofielen te gebruiken. Bij deze profielen heeft de buitenhoek een radius in plaats van een scherpe hoek. Heeft u vragen over de mogelijkheden met betrekking tot stalen profielen lasersnijden? Dan raden we u aan om contact met ons op te nemen. Een van onze experts helpt u graag verder met vakkundig advies.

Precisie

Standaard in maatwerk

Heeft u een bijzonder ontwerp voor ogen dat vraagt om maatwerk? Dat is geen enkel probleem. Voor ons is maatwerk namelijk de standaard. Het enige wat onze ervaren engineers nodig hebben is een aangeleverde schets met daarop de maatvoering van het profiel. Op basis van deze schets maken we vervolgens in eigen beheer een gedetailleerde 3D-tekening. Vanzelfsprekend denken wij volledig met u mee tijdens de ontwerpfase en iedere vervolgstap. Zo werken we samen naar het gewenste eindresultaat toe.

Voor al uw metalen profielen een nauwkeurig resultaat

Voor het bewerken van profielen van staal bent u bij ons aan het juiste adres. Als specialist in metalen profielen lasersnijden kunt u bij ons ook terecht voor het nauwkeurig bewerken van verschillende metalen profielen, zoals buizen en kokers. Zo zijn onze mensen ook expert in:

Ongeacht het materiaal waarmee we werken, garanderen we standaard een uitstekende service en een eindresultaat dat voldoet aan al uw verwachtingen. Dat is de kwaliteit die u alleen vindt bij een expert met meer dan 20 jaar ervaring. Waar kunnen we u mee helpen?

Voor verschillende sectoren

Stalen profielen lasersnijden voor elke sector

De veelzijdigheid in bewerkingsmogelijkheden maakt het lasersnijden van stalen profielen de ideale keuze voor diverse toepassingen. Wij zetten onze diensten in voor een breed scala aan ondernemingen uit diverse sectoren. Onze precisie-gesneden stalen buizen en kokers worden gebruikt in industrieën zoals:

De ongeëvenaarde nauwkeurigheid van lasersnijden biedt nieuwe mogelijkheden in de bewerking van stalen profielen. Wij leveren onze diensten dan ook aan bedrijven uit verschillende sectoren. Zo vindt u onze op maat gesneden profielen onder andere terug in:

  • Machinebouw
  • Meubilair
  • Stallenbouwers
  • Hekwerk en constructie
  • Interieurbouw

Wij streven ernaar om duurzame relaties op te bouwen met onze klanten. Hierin staat een klantgerichte aanpak, een uitstekende service en betrouwbare kwaliteit centraal. Kies ook voor onze bewezen aanpak en laat het lasersnijden van stalen profielen over aan ons. Hier is uw project in de juiste handen.

Ons specialisme

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Van enkelstuks tot duizendseries, wij zijn uw specialist in het nauwkeurig lasersnijden van stalen profielen. Voor zowel eenvoudige als zeer complexe bewerkingen bieden wij een resultaatgerichte aanpak op maat. Ons volledig geautomatiseerde productieproces staat garant voor korte levertijden en de hoogste kwaliteit. Vraag een offerte aan en ervaar zelf hoe wij het verschil maken.

Scroll naar boven