Profielen lasersnijden

De toepasbaarheid van profielen staat of valt met de nauwkeurigheid van de bewerkingen. Kies daarom voor kwaliteit en laat uw profiel lasersnijden door onze experts. Wij garanderen korte levertijden, hoge nauwkeurigheid en een team dat gedurende het hele proces met u meedenkt. Wij zijn uw specialist in lasersnijden van profielen, buizen en kokers.

korte doorlooptijden

Zowel bij enkele stuks als seriematig snijwerk zorgt de buislaser voor tijdbesparing

Kwaliteit staat centraal

Hoge nauwkeurigheid door geautomatiseerde machines

Complete ontzorging

Vele mogelijkheden die bij conventionele bewerkingen niet mogelijk zijn

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Vele mogelijkheden

Professionals kiezen voor Profilelaser

Lasersnijden biedt ongekende mogelijkheden voor het bewerken van metalen profielen. Niet alleen stelt het ons in staat om complexe bewerkingen uit te voeren, maar draagt ook bij aan een kostenefficiënte manier van metaalbewerking. Bij Profilelaser hebben we ons volledig gespecialiseerd in nauwkeurige profielen lasersnijden.

Ons state-of-the-art machinepark en een gedreven team vormen de basis voor onze kwaliteitsborging. Hierdoor profiteert u als klant altijd van het hoogst mogelijke haalbare resultaat. Dit geldt niet alleen voor de kwaliteit van onze productie, maar ook voor onze service. Bij ons bent u standaard verzekerd van een snelle levering zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het eindproduct. Bent u benieuwd naar onze kwaliteit, vraag gratis een samplekit aan.

Wilt u ook profielen laten lasersnijden? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met een van onze medewerkers.

Standaard met maatwerk

U vraagt, wij leveren. Bij ons zijn maatwerkoplossingen namelijk de standaard. Onze ervaren medewerkers kunnen al aan de slag op basis van een door u aangeleverde schets met de maatvoering. Ook als u nog geen ontwerp heeft, adviseren we u graag over de mogelijkheden die profielen lasersnijden voor u biedt. Door actief mee te denken komen we vaak samen tot een oplossing en kunnen we direct aan de slag.

Korte doorlooptijden

Wanneer u ervoor kiest om het bewerken van metalen profielen, kokers en buizen uit te besteden aan een externe partner, dan wilt u er vanzelfsprekend vanuit gaan dat dit niet ten koste gaat van uw eigen planning en processen. Bij Profilelaser begrijpen we dit maar al te goed. Daarom hebben wij onze productieprocessen volledig geoptimaliseerd. Zo verzekeren we onze klanten van een hoge productiesnelheid, korte doorlooptijden en een snelle levering.

Lasertypes

Technieken voor profielen lasersnijden

Voor het lasersnijden van profielen hanteren we technieken. Hierin onderscheiden we 2,5D lasersnijden, 3D lasersnijden en XY lasersnijden. Welke techniek wordt toegepast is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het ontwerp en de beoogde toepassing van het product. We adviseren u graag over de beste methode voor uw specifieke project.

2,5D Lasersnijden

Bij het proces van 2,5D profielen snijden wordt een snede van exact 90° gemaakt. Elke snede wordt recht uitgevoerd op het oppervlak van het profiel, terwijl deze roteert onder het snijpunt van de laser. Tijdens dit proces houdt de laser een constante dikte aan in het te snijden materiaal. Dit resulteert in een constante kwaliteit, ongeacht het stuks.

3D Lasersnijden

Bij 3D lasersnijden kantelt de lasersnijkop tot een hoek van 45°. Dit maakt het mogelijk om onder een schuine hoek de wanddikte van het profiel te bewerken. Zo produceren we perfecte afschuiningen voor verbindingsmogelijkheden op hoeken en uitsparingen of verzonken gaten.

XY Lasersnijden

In het proces van XY buislasersnijden traceert de lasersnijkop de omtrek van de opening. In plaats van dat de buis draait, verplaatst de lasersnijkop zich langs de X- en Y-as van de buis. Dit resulteert in een haakse snede op het horizontale oppervlak. Dit proces, vergelijkbaar met cilindrisch boren, staat bekend als een uiterst precieze techniek voor buislaseren in een ronde buis.

Profielen Lasersnijden

Lasersnijden U-, L- en C-profielen

Wilt u open profielen laten lasersnijden? Dat is geen enkel probleem. Onze machines hebben de mogelijkheid om U-, L- en C-profielen te snijden. De beschikbare profielmaten zijn te vinden in onze specificaties voor aanlevering. Voor hoekprofielen adviseren wij het gebruik van koudgewalste varianten. Deze hoekprofielen kenmerken zich door een radius aan de buitenhoek in plaats van een scherpe hoek.

De techniek

Diverse metalen lasersnijden

Wanneer u metalen profielen lasersnijden bij ons uitbesteed kunnen we u helpen met de bewerking van diverse metalen. Zo zijn wij gespecialiseerd in:

Voor een goed eindresultaat bij het lasersnijden van buizen en profielen is het belangrijk rekening te houden met de aanleverspecificaties en ontwerpaspecten. Wilt u persoonlijk advies over uw aanvraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Voor verschillende sectoren

Profielen lasersnijden voor diverse industrieën

Dankzij de hoge nauwkeurigheid en het brede scala aan bewerkingsmogelijkheden, biedt het lasersnijden van profielen ongekende mogelijkheden voor diverse uiteenlopende toepassingen. Zo vindt u onze gesneden profielen terug in onderstaande sectoren en industrieën:

  • Machinebouw
  • Meubilair
  • Stallenbouwers
  • Hekwerk & constructie
  • Interieurbouw

Bent u op zoek naar een ervaren professional om profielen op maat te snijden voor uw bedrijf, maar staat uw sector hier niet tussen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons. Dankzij onze jarenlange ervaring bieden wij totaaloplossingen voor vrijwel ieder vraagstuk, waardoor we onze diensten ook voor andere industrieën en sectoren inzetten. Dat is de kracht van een professional met ruim 20 jaar ervaring.

Ons specialisme

Uw expert in buizen en profielen lasersnijden

Ontdek wat jarenlange ervaring, een ultramodern machinepark en een geoptimaliseerd productieproces voor u kunnen betekenen en vraag vandaag nog een offerte aan. Wij zijn uw specialist voor profielen lasersnijden, buis lasersnijden en koker lasersnijden. Niet alleen garanderen wij de kwaliteit en nauwkeurigheid die u zoekt, maar ook korte doorlooptijden en een snelle levering. Ons team staat voor u klaar.

Scroll naar boven