RVS profielen lasersnijden

Wilt u met uiterste nauwkeurigheid roestvaststalen profielen laten lasersnijden? Dan staan wij voor u klaar. Bij Profilelaser zijn we gespecialiseerd in RVS profielen lasersnijden. Wij garanderen een snelle levering en een hoge nauwkeurigheid bij zelfs de meest complexe ontwerpen.

Snelle productie en levering

Zowel bij enkele stuks als seriematig snijwerk zorgt de buislaser voor tijdbesparing

Hoogwaardige kwaliteit eindproduct

Hoge nauwkeurigheid door geautomatiseerde machines

Complexe bewerkingen met precisie uitgevoerd

Vele mogelijkheden die bij conventionele bewerkingen niet mogelijk zijn

Hoge kwaliteit

Uiterst nauwkeurig gesneden profielen

Roestvaste profielen op maat snijden vereist nauwkeurigheid en consistentie. Twee factoren die niet overal vanzelfsprekend zijn. Voeg daar een snelle levering aan toe en u krijgt een uitdaging die voor veel bedrijven binnen de metaalbewerking simpelweg niet haalbaar is. Gelukkig voor u denken wij daar bij Profilelaser anders over. Al onze processen zijn er volledig op gericht om consistent de beste kwaliteit te leveren binnen de afgesproken levertijd.

Al meer dan 20 jaar leveren wij hoogwaardige bewerkte profielen voor diverse sectoren. Wij combineren een gestroomlijnd productieproces, ons modern machinepark en een toegewijd en vakkundig team tot een unieke werkwijze voor succes. Wij zijn dan ook dé specialist voor het lasersnijden van RVS profielen zoals kokers, buizen en open profielen.

Wij begrijpen dat u net als ons afhankelijk bent van een strakke planning. Om geen vertragingen op te lopen wilt u kunnen vertrouwen op een snelle levering. Daarom garanderen wij standaard korte doorlooptijden, zonder dat dit ten koste gaat van onze geleverde kwaliteit. Dus bent u op zoek naar een externe partij om het lasersnijden van RVS profielen en buizen aan uit te besteden? Dan staat ons team voor u klaar!

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Kostenefficiënt profielen lasersnijden

Met lasersnijden zijn de mogelijkheden binnen metaalbewerking eindeloos. Zelfs de meest complexe bewerkingen worden binnen een razendsnel tempo op uiterst nauwkeurige wijze uitgevoerd. Hierbij ontstaat zo min mogelijk restmateriaal. De combinatie van snelheid en nauwkeurigheid maakt profielen lasersnijden een zeer kostenefficiënt proces. Om het ontwerp van uw aanvraag verder te optimaliseren, kijken onze experts graag met u mee. Samen werken we naar het maximale resultaat toe.

Standaard korte doorlooptijden

Een snelle levering maakt het verschil tussen een tevreden klant en een vertraagd productieproces. Wij begrijpen dat u afhankelijk bent van externe partijen voor de levering van onderdelen, halffabricaten en componenten. Wanneer een van deze partijen niet volgens afspraak levert, dan kost dit tijd en geld. Een snelle levering is voor ons net zo belangrijk als een kwalitatief product. Dankzij ons geoptimaliseerde proces garanderen we een korte doorlooptijd voor al uw aanvragen.

Lasertypes

De methoden van RVS profielen lasersnijden

Bij Profilelaser beschikken we over een modern en compleet machinepark. Geheel voorzien van diverse geavanceerde lasersnijmachines. Onze uitgebreide capaciteit biedt ongekende mogelijkheden op het gebied van profielen lasersnijden. De meest complexe bewerkingen worden uiterst nauwkeurig uitgevoerd dankzij ons geautomatiseerde proces.

2,5D Lasersnijden

Bij de toepassing van 2,5D lasersnijtechniek realiseren we een perfect rechte snede van exact 90 graden. Deze methode zorgt ervoor dat elke snede loodrecht wordt uitgevoerd op het oppervlak van het roestvaste profiel. Het unieke aan deze procedure is dat het profiel zich roteert onder de lasersnijkop, terwijl de laser een consistente dikte van het materiaal aanhoudt voor een precies en foutloos resultaat.

3D Lasersnijden

Bij uitdagendere bewerkingen maken we gebruik van de geavanceerde techniek van 3D lasersnijden. De kop van de laser kan daarbij tot een hoek van 45 graden kantelen, wat de mogelijkheid biedt om diagonaal door de materiaaldikte heen te snijden. Deze methode stelt ons in staat om nauwkeurige afschuiningen te realiseren die essentieel zijn voor het creëren van verbindingen op hoekpunten, het uitsnijden van specifieke vormen of het maken van verzonken openingen.

XY Lasersnijden

Hierbij beweegt de snijkop van de laser met uiterste precisie langs de omtrek van het RVS profiel. Het profiel blijft zelf onbeweeglijk terwijl de snijkop nauwgezet de horizontale en verticale richtingen (X- en Y-assen) over het RVS profiel volgt, wat resulteert in een perfect verticale snede op het vlakke oppervlak. Deze methode, vaak aangeduid als cilindrisch snijden, staat bekend om zijn uitzonderlijke precisie. Dit maakt het zeer geschikt voor het snijden van bijvoorbeeld ronde buizen.

Profielen Lasersnijden

Ontwerpaspecten RVS profielen

Bij ons heeft u alle vrijheid in het ontwerpen van uw lasergesneden RVS profielen. Naast koker en buis profielen kunt u bij ons ook terecht voor het bewerken van open profielen, zoals U-, L-, en C-Profielen. Daarnaast kunnen wij ook andere profielsoorten, zoals een Jansen profiel, voor u op maat snijden. Bij de aanleverspecificaties vindt u alle belangrijke informatie met betrekking tot het aanleveren van RVS profielen.

De breedte aan bewerkingsmogelijkheden maakt profielen laten lasersnijden de meest efficiënte keuze voor talloze toepassingen. Onze expertise wordt dan ook breed ingezet door bedrijven uit verschillende branches, sectoren en industrieën. Onze met precisie bewerkte RVS buizen en profielen worden gebruikt in sectoren zoals:

  • Hekwerk en constructie
  • Interieurbouw
  • Machinebouw
  • Meubilair
  • Stallenbouwers
De techniek

Standaard maatwerk met lasersnijden

Betreft uw project een zeer complex ontwerp dat vraagt om een maatwerk aanpak? Dan draaien we hier onze handen niet voor om. Hier geldt namelijk dat maatwerk de standaard is. Zelfs de meest uitdagende en complexe bewerkingen zijn geen enkel probleem voor onze hightech lasersnijmachines. Ook als u nog niet over een complete ontwerptekening beschikt kunnen onze mensen voor u aan de slag gaan. Het enige wat we nodig hebben is een aangeleverde schets met daarop de maatvoering van het RVS profiel. Vervolgens ontwikkelen we een getailleerde 3D-tekening voor de computer om te lezen.

Vanzelfsprekend denken wij vanaf het eerste contact met u mee over de ontwerpfase en de te maken bewerkingen. Op deze manier garanderen wij dat u 100% tevreden bent over het eindresultaat.

Voor verschillende sectoren

Profilelaser. Voor al uw metalen profielen

Als specialist in Metalen profielen lasersnijden beperken we ons niet alleen tot het snijden van roestvaste profielen. Wij hebben de kennis en capaciteit om alle onderstaande metalen te bewerken op een snelle en kostenefficiënte wijze:

Van koper tot aluminium. Welk metaal u ook wilt laten bewerken, wij garanderen keer op keer een uitstekend resultaat dat al uw verwachtingen overtreft. Dankzij onze korte lijntjes en uitgebreide machinepark profiteert u als onze klant van een snelle levering. Wij zijn uw partner in RVS profiel lasersnijden en buislasersnijden.

Ons specialisme

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Waarom zou u genoegen nemen met minder? Laat uw RVS profielen lasersnijden door ons, dan profiteert maximaal van een uitstekende service, een uiterst nauwkeurig eindresultaat en een snelle levering. Ons team beschikt over de ervaring, expertise en het machinepark dat nodig is om elke aanvraag om te zetten in een profiel dat voldoet aan alle wensen. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Scroll naar boven