Koker lasersnijden

Profilelaser is uw totaalleverancier voor de hoogste kwaliteit in koker lasersnijden.

  • Standaard korte levertijden
  • Gecontroleerd productieproces
  • Hoge kwaliteitseisen zijn de standaard

Korte levertijden

We staan voor onze afgesproken levertijden en kunnen heel snel leveren als het moet

Werken met hoge kwaliteitseisen

Gedurende het proces wordt de kwaliteit continu gecontroleerd

3D tekening is niet noodzakelijk

Wij kunnen werken met elk type bestandsformaat van schets tot 3d-files

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Gebruik van gas bij lasersnijden

Kwaliteit staat altijd centraal

Bij ons is kwaliteit de kern van onze dienstverlening, zowel wat betreft de productkwaliteit als de service die we u kunnen bieden. We houden voortdurend toezicht op de productkwaliteit gedurende het gehele proces. Bovendien zijn onze machines voorzien van diverse functies die de productkwaliteit positief beïnvloeden. Dankzij onze high-tech apparatuur hebben we complete controle over het bewerkingsproces en zijn de mogelijkheden voor uw project eindeloos. Bent u benieuwd naar onze kwaliteit, vraag gratis een samplekit aan.

Standaard snel geleverd

Bij ons staat snelle levering hoog in het vaandel. We begrijpen dat tijd vaak een cruciale factor is voor onze klanten. Of u nu op zoek bent naar standaardproducten of maatwerkoplossingen, wij streven ernaar om uw bestellingen zo snel mogelijk te verwerken en te bezorgen.Onze toewijding aan snelle levering is een integraal onderdeel van onze service, omdat we begrijpen dat uw succes vaak afhangt van een tijdige ontvangst van uw materialen.

Technische achtergrond

Gespecialiseerd in het lasersnijden van uw koker

Kokers vinden hun toepassing in diverse industrieën, van ondersteunende structuren tot afgewerkte producten. Het lasersnijden van deze kokers maakt een efficiëntere, snellere en kosteneffectievere bewerking mogelijk. Koker lasersnijden is een naadloze manier om maatwerk kokers te realiseren zonder handmatig te hoeven zagen of boren. Profilelaser heeft dit proces volledig geautomatiseerd, wat zorgt voor uiterst precieze 3D koker lasersnij-resultaten.

Ons proces is volledig geoptimaliseerd en specifiek gericht op het snijden van kokers en profielen. We behandelen een breed scala aan profielen, waaronder maar niet beperkt tot koker, hoek, en U-profiel. Bovendien hebben we de capaciteit voor meer unieke profielen lasersnijden, zoals een Jansen profiel. Zelfs de meest complexe contouren zijn voor ons geen probleem.

Een succesvol eindproduct begint met een goed ontwerp. Profilelaser denkt graag met u mee om ervoor te zorgen dat het lasersnij proces soepel verloopt. Dit waarborgt de kwaliteit en voldoet aan de gestelde eisen. We zijn flexibel inzetbaar voor diverse koker lasersnij-projecten.

Lasertypes

Technieken van koker lasersnijden

Kokers lasersnijden kan op meerdere manieren. We adviseren u graag over de beste methode voor uw specifieke project, ongeacht of het om grote series, kleine series of prototypen gaat. Tijdens de eerste fase van uw projectontwikkeling denken we dan ook graag met u mee. We beoordelen samen welke lasersnijtechniek voor buizen het beste past bij het gewenste eindproduct. Raadpleeg onze specialisten om de optimale methode voor uw project te bepalen.

2,5D Lasertechniek

Met 2,5D kokerlaseren creëren we een perfecte haakse snede van 90°. De sneden zijn haaks op het oppervlak van de buis. Tijdens dit proces roteert de buis of koker onder de lasersnijkop, terwijl de laser consistent door dezelfde materiaaldikte snijdt.

3D Lasertechniek

Bij de 3D-lasertechniek heeft de lasersnijkop de capaciteit om te kantelen tot een hoek van 45°. Dit maakt schuine sneden op de wanddikte mogelijk, wat resulteert in ideale afschuiningen voor verbindingen, uitsparingen of verzonken gaten.

XY Lasertechniek

Bij het XY-laserproces beweegt de lasersnijkop langs de contouren van het gat, zonder dat de buis draait. De snijkop verplaatst zich over de X- en Y-as van de buis, waardoor er een snede ontstaat die perfect loodrecht staat op het horizontale oppervlak. Dit precisieproces, vergelijkbaar met cilindrisch boren, staat bekend om zijn hoge nauwkeurigheid bij het lasersnijden van ronde buizen.

Volledige automatisering

De procedures van kokers laten lasersnijden zijn volledig geautomatiseerd, wat leidt tot een snellere doorlooptijd en uitzonderlijke precisie.

Strikte kwaliteitsnormen

Tijdens het hele proces van koker snijden bewaken wij voortdurend de kwaliteit, waardoor we consistente en nauwkeurige resultaten kunnen waarborgen.

Ons specialisme

Uw project in kokers lasersnijden op basis van uw unieke specificaties

Het lasersnijden van kokers is een efficiënte methode om deze op maat te maken, zonder de noodzaak van boren of zagen. Tijdens dit proces wordt zuurstof of stikstof ingezet als assistentiegas voor het uitblazen. Bij materialen zoals koper en koolstofrijk staal wordt doorgaans zuurstof gebruikt. Met zuurstof kan koker of buislasersnijden op opmerkelijk hoge snelheden worden gedaan.

Stikstof functioneert als een alternatief snijgas. Het grote voordeel van buislaseren met stikstof ten opzichte van zuurstof is dat er geen oxidatielaag achterblijft op de gesneden randen. Dit maakt het bijzonder geschikt als producten worden gepoedercoat zonder voorafgaande specifieke behandeling. Echter, snijden met stikstof kent een beperking in termen van materiaaldikte: het is minder geschikt voor dikkere materialen.

Typische toepassingen van stikstof zijn te vinden bij het lasersnijden van aluminium, roestvrij staal en messing.

De techniek

Lasertypes voor 3d koker lasersnijden

Net als bij buislasersnijden gebruiken we zowel de CO2-laser als de Fiberlaser voor koker lasersnijden, elk met zijn eigen voordelen afhankelijk van het specifieke project.

Zodra u uw opdracht aan ons doorgeeft, wordt ons machinepark geactiveerd om voor u aan de slag te gaan. De buislasersnijmachines bij Profilelaser zijn uitgerust met een buismanipulator die is verbonden met een lasersnij-apparaat. Deze manipulator is specifiek ontworpen om buizen of kokers efficiënt onder de laserkop te positioneren, waardoor de gewenste snijpatronen in het materiaal worden gerealiseerd.

Het hart van de buislasersnijmachine is de lasersnijkop. Deze kan zowel verticaal als horizontaal bewegen, loodrecht op de as van de buis. Door de buis te verplaatsen en te laten roteren, in combinatie met de bewegingen van de snijkop, worden de beoogde contouren verkregen.

Voor geavanceerde 3D-lasersnijtechnieken beschikken we over machines met een 3D-snijkop, die schuine sneden (tot een hoek van maximaal 45º) op de buiswand mogelijk maken.

Bij Profilelaser gebruiken we twee vooraanstaande lasertypes voor het lasersnijden van buizen en kokers: de CO2-laser en de Fiberlaser. De CO2-laser geleid de laserstraal via spiegels naar het werkstuk, terwijl de Fiberlaser direct via een glasvezelkabel de straal naar de snijkop stuurt. Mede door het hogere rendement van de Fiberlaser en de geringere gevoeligheid voor reflectie is niet alleen het lasersnijden van koper en messing mogelijk, maar kunnen wij ook diensten aanbieden zoals RVS koker lasersnijden, aluminium koker lasersnijden, koperen koker lasersnijden, messing koker lasersnijden, stalen koker lasersnijden.

U staat aan het roer van uw project: u ontwerpt uw product, selecteert het materiaal en kunt desgewenst een 3D-tekening aanleveren. Vervolgens zetten onze experts uw visie om in een hoogwaardig eindproduct.

Profilelaser

Koker lasersnijden uitbesteden aan Profilelaser

Profilelaser is de expert op het gebied van koker lasersnijden. Wanneer u kiest voor onze expertise voor uw lasersnij werkzaamheden, profiteert u van onze jarenlange ervaring, state-of-the-art technologie en toewijding aan kwaliteit. Onze geautomatiseerde aanpak garandeert snelle levertijden en onberispelijke kwaliteit. Met behulp van Profilelaser is uw project in goede handen.

Scroll naar boven