Historie

Profilelaser is dé specialist op het gebied van lasersnijden van buizen, kokers en profielen. Met inmiddels al meer dan twintig jaar ervaring en een gevarieerd machinepark bedienen we de gehele buisverwerkende industrie. 

2022

Profilelaser verhuist naar een groter pand om de groei te kunnen faciliteren. Hier wordt tevens een nieuwe zesde lasersnijmachine, de Adige LT8.20 geïnstalleerd. Deze lasersnijmachine kan buizen en profielen met een grotere diameter bewerken.

2020

Overname door de Schoonderwolf Groep. De Schoonderwolf Groep bestaat uit technisch georiënteerde bedrijven, veelal actief in de bouw, metaal- en kunststofindustrie. De meeste zijn gevestigd in Noordoost-Nederland: van Nieuwegein tot Dedemsvaart en van Lochem tot Leek bij Groningen.

2019

Weer een update in ons machinepark in oktober 2019, onze ‘eerste machine’ uit 2001 heeft plaats gemaakt voor de uiterst geavanceerde Adige LT7. Met deze nieuwe machine kan Profilelaser ook 3D buislasersnijden. De Adige LT7 is namelijk uitgerust met een 3D snijkop waardoor schuine sneden op de wanddikte mogelijk zijn.

2017

Profilelaser gaat mee met de tijd

Begin 2017 is de ’tweede machine’ uit 2005 vervangen door een nieuwe Adige LT722 zodat Profilelaser weer kan profiteren van de nieuwste ontwikkelingen. Deze nieuwe machine is geschikt om het buislasersnijden volautomatisch uit te voeren.

2015

De vijfde lasersnijstraat werd ingericht. Ditmaal een buislasersnijmachine met een zwaardere laserbron. Hiermee kunnen buizen en profielen met een hogere wanddikte gesneden worden.

2010

Halffabrikaten uit L, C en U-profielen

Eind 2010 heeft Profilelaser een vierde machine laten installeren. Deze machine heeft diverse voordelen. Zo is hij onder andere uitgerust met ‘Fiberlaser’ techniek. Daardoor is het mogelijk om koper en messing te snijden en is deze lasertechniek zeer geschikt voor roestvaststaal en aluminium. Ook is het nu mogelijk om halffabrikaten uit L, C en U-profielen te snijden. 

2008

Profilelaser breidt uit tot 3 machines

Een derde machine volgde begin 2008. Op dat moment beperkte Profilelaser zich tot het lasersnijden van koker- en buisprofielen met een gesloten omtrek, zonder binnenhoeken. In de praktijk zijn dit halffabrikaten met ronde, vierkante, rechthoekige, plat-ovale en ellips-ovale profielen. Deze buisprofielen kunnen vervaardigd zijn van staal, roestvaststaal of aluminium.

2005

De keuze in 2001 was een schot in de roos, waardoor we in 2005 al konden uitbreiden. We kochten een tweede machine om aan de vraag naar laser gesneden halffabrikaten te kunnen voldoen.

2001

Profilelaser: het begin

In 2001 is Profilelaser begonnen met buislasersnijden, na de aanschaf van de eerste volautomatische buislasersnijmachine.

Makkelijk & snel contact opnemen

Graag zetten we onze expertise en machines in om u snel en vakkundig hoogwaardige laser gesneden halffabricaten te leveren. Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen? Neem contact op met Profilelaser, wij denken graag met u mee.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven