Aluminium profielen lasersnijden

Kies voor een professional die niet alleen uitzonderlijke kwaliteit levert, maar ook nog standaard korte levertijden hanteert. Laat uw aluminium profielen lasersnijden door onze specialisten.

Snelle productie en dus korte doorlooptijden

Hoge nauwkeurigheid door geautomatiseerde machines

 

Complexe bewerkingen met precisie uitgevoerd
Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Vele mogelijkheden

Dé specialist in aluminium profielen lasersnijden

Wij zijn Profilelaser, uw specialist voor het lasersnijden van aluminum profielen, zoals buizen en kokers. Al ruim 20 jaar onderscheiden we ons door ons geoptimaliseerd productieproces en een gegarandeerd snelle levering. Onze klantenkring bestaat uit bedrijven uit verschillende industrieën en achtergronden.

Van machinebouw tot aan de hekwerkconstructie, de onovertroffen nauwkeurigheid van lasersnijden biedt unieke mogelijkheden tot de productie van halffabricaten. Hoe kunnen we u helpen?

Als expert in profielen lasersnijden zijn we gespecialiseerd in het bewerken van aluminium profielen, zoals buizen, kokers en open profielen. Hierbij maakt het voor ons niet uit of het om relatief simpele bewerkingen gaat of om complexe vormen en ontwerpen. Ons geautomatiseerd en bewerkingsproces staat garant voor keer op keer een geslaagd eindresultaat. Benieuwd naar onze kwaliteit? Vraag een gratis samplekit aan.

Bij ons staat u als klant altijd centraal. Dit houdt in dat we stap voor stap met u meedenken, complete ontzorging bieden vanaf het eerste contactmoment en helder communiceren over gemaakte afspraken. Dat is de service die u mag verwachten van een vakspecialist.

Altijd een maatwerk aanpak

Bij ons vindt u geen standaardproducten maar bent u altijd verzekerd van maatwerk. Dus wat uw aanvraag voor aluminiumprofielen lasersnijden ook inhoudt, ons team staat voor u klaar. Wij produceren zowel in grote als kleine series, variërend van enkelstuks tot aan duizend series. Hierbij werken onze machines standaard met een 3D ontwerp. Bent u nog niet in het bezit van een 3D tekening? Geen probleem, als u een schets met maatvoeringen heeft, dan ontwerpen onze specialisten een gedetailleerd ontwerp om mee te werken.

Standaard snelle levering

Binnen vrijwel alle sectoren en industrieën is snelle levering van groot belang. Hoe korter de doorlooptijd van een aanvraag, des te sneller processen door kunnen lopen en deadlines worden gehaald. Hierin maken wij het verschil. Onze productieproces is volledig geoptimaliseerd en dankzij ons uitgebreide en moderne machinepark hanteren we standaard een korte doorlooptijd en een snelle levering.

Types lasersnijden

Methodes voor het lasersnijden van aluminium profielen

Voor elke specifieke opdracht selecteren we zorgvuldig de optimale snijmethode. Afhankelijk van het doel en ontwerp van uw project, bieden we verschillende gespecialiseerde lasersnijtechnieken aan, waaronder 2,5D, 3D, en XY lasersnijden. Ons team staat klaar om u te adviseren over de meest effectieve aanpak voor het realiseren van uw ideale product.

2,5D Lasersnijden

De 2,5D techniek voor het lasersnijden van aluminium profielen zorgt voor een precieze, rechte snede van 90° relatief tot het oppervlak van het metaal. Het metaalprofiel wordt gedraaid onder de laserkop door, wat een constante dikte van het materiaal tijdens het snijproces garandeert. Dit leidt tot een uniforme afwerking en een hoge kwaliteit van het eindproduct.

3D Lasersnijden

Voor complexe schuine bewerkingen aan aluminium profielen is de 3D-lasersnijtechniek de ideale oplossing. Deze methode maakt het mogelijk voor de snijkop om te kantelen waarbij de laser tot een hoek van 45° over het oppervlak gaat. Zo ontstaan precieze en schone afschuiningen die ideaal zijn voor verbindingen, inkepingen of ingelaten gaten.

XY Lasersnijden

Het XY-lasersnijproces hanteert een benadering waarbij de snijkop in twee dimensies langs de omtrek van het ontwerp beweegt, zonder draaiing van het profiel. Deze beweging langs de X- en Y-as zorgt voor snedes die exact haaks staan op het aluminiumoppervlak. Deze techniek, die vooral wordt toegepast bij het snijden van buizen in ronde profielen, staat bekend om zijn precisie en wordt vaak gebruikt voor taken die extreme nauwkeurigheid vereisen, vergelijkbaar met de precisie van cilindrisch boren.

Ontwerpaspecten aluminium profielen

Wij zijn gespecialiseerd maar niet beperkt tot het bewerken van standaard buizen en -kokers. Voor projecten die een specifieke vorm vereisen, bieden wij eveneens expertise in het verwerken van U-, L-, en C-gevormde profielen. De maximale afmetingen hiervoor vindt u bij onze aanleverspecificaties. Voor hoekprofielen bevelen we het gebruik van koudgewalste varianten aan, waarbij de buitenhoeken een afronding hebben in plaats van een puntige hoek.

Indien u vragen heeft over de haalbaarheid van uw project, raden we u aan om contact met ons op te nemen. Ons team voorziet u graag van persoonlijk advies over uw specifieke project. Kijk ook eens bij ontwerpaspecten en ontdek meer over de mogelijkheden van aluminium profielen lasersnijden.

Precisie

Voor al uw metalen profielen een nauwkeurig resultaat

Bij het uitbesteden van uw lasersnij aanvraag aan ons team, profiteert u van onze expertise in het bewerken van een verscheidenheid aan metalen. Hieronder vindt u ons aanbod voor metalen profielen lasersnijden:

Wij adviseren om onze richtlijnen voor aanlevering te volgen om de hoogste kwaliteit van uw eindproduct te waarborgen. Indien u wenst uw eigen materiaal aan te leveren dient u rekening te houden met de materiaalvoorwaarden. Deze voorwaarden hebben wij opgesteld om de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen.Voor een persoonlijke begeleiding of specifiek advies over het lasersnijden van metalen profielen, raden we u aan om een offerte aan te vragen of direct contact op te nemen. Ons deskundig team staat klaar om u te ondersteunen met uw project.

Voor verschillende sectoren

Aluminium profielen lasersnijden voor diverse sectoren

De veelzijdigheid in bewerkingsmogelijkheden maakt het lasersnijden van aluminium profielen de ideale keuze voor diverse toepassingen. Wij zetten onze diensten in voor een breed scala aan ondernemingen uit diverse sectoren. Onze precisie-gesneden aluminium buizen en kokers worden gebruikt in industrieën zoals:

  • Productie van machines
  • Meubelproductie
  • Realisatie bouwconstructies
  • Design voor interieurs

Zoekt u een ervaren partner voor het op maat maken van metalen profielen voor uw bedrijf, en bevindt uw branche zich niet in de lijst? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Met onze uitgebreide ervaring bieden wij totaaloplossingen voor vrijwel elke specifieke behoefte. Vraag een offerte aan om te zien hoe wij voor uw project het verschil maken.

Ons specialisme

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kies ook voor uitzonderlijke kwaliteit en een standaard snelle levering en laat uw aluminium profielen op maat snijden door ons. Wij garanderen keer op keer een nauwkeurig eindresultaat, zelfs bij de meest complexe bewerkingen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat professioneel lasersnijden voor u kan betekenen. Wij zijn Profilelaser, uw specialist in profielen, kokers en buizen lasersnijden.

Scroll naar boven