Metalen buizen lasersnijden

Wilt u ook gebruik maken van de voordelen van de nauwkeurige bewerking van lasersnijmachines? Metalen buizen lasersnijden gebeurt niet alleen heel nauwkeurig, het resulteert ook in kortere doorlooptijden. Profilelaser maakt uiterst precieze producten, hanteert standaard korte levertijden en helpt u graag uw ontwerp te vervaardigen naar een goed eindproduct.

Tijdsbesparing

Zowel bij enkele stuks als seriematig snijwerk zorgt de buislaser voor tijdbesparing

Hoge nauwkeurigheid

Hoge nauwkeurigheid door geautomatiseerde machines

Enorm veel mogelijkheden

Vele mogelijkheden die bij conventionele bewerkingen niet mogelijk zijn

Ons specialisme

Meer mogelijkheden en minder kosten met metalen buizen lasersnijden

In elke industrie wordt gebruik gemaakt van metalen buizen en profielen. Of het nu wordt toegepast als frame, constructie of eindproduct, het zagen en boren ervan neemt veel tijd in beslag. Door uw metalen buizen te lasersnijden kunt u veel sneller en kostenefficiënter werken. De kerncompetentie van Profilelaser is buislasersnijden en daarmee zijn wij u graag van dienst.

Metalen buizen of metalen profielen lasersnijden is dé methode voor het zeer nauwkeurig en snel snijden bij zowel grote als kleine aantallen, van halffabricaten tot complete eindproducten. De buislaser snijdt de producten op de juiste lengte en voorziet deze van elk gewenst patroon en contour. Buiten de ‘standaard’ profielen als koker, buis, hoek –en U-profiel kunnen wij ook andere profielsoorten (zoals bijvoorbeeld een jansen profiel) snijden.

Profilelaser kijkt graag mee met uw ontwerp als het gaat om buislasersnijden zodat de bewerking goed en efficiënt kan verlopen. Hiermee borgen we de kwaliteit zodat het resultaat aan de gestelde eisen kan voldoen.

De techniek

Metaal bewerken met verschillende methodes

Bij het lasersnijden van buizen, kokers en profielen gebruiken wij de meest moderne lasersnijmachines in een geautomatiseerd productieproces. Hierin vertalen wij uw ideeën of ontwerpen in korte tijd naar hoogwaardige producten. Uitgebreid meetwerk, zagen of frezen is hierdoor verleden tijd.

2,5D-metalen buis lasersnijden

2,5D-buislaser met metaal maakt het mogelijk om loodrecht op de wanddikte een snede te maken. De buis of koker wordt onder de lasersnijkop geroteerd. Dit is de meest eenvoudige en snelle manier van lasersnijden.

3D-metalen buis lasersnijden

Bij 3D- buislaseren met metaal wordt gebruik gemaakt van alle assen van de machine. De lasersnijkop kan kantelen tot een hoek waardoor het mogelijk is om lastige bewerkingen zeer nauwkeurig uit te voeren.

XY-metalen buis lasersnijden

XY-buislaseren is een zeer nauwkeurige methode waarbij de laser lineair beweegt over de buis, waardoor een loodrechte snede op het horizontale vlak ontstaat. De lasersnijkop volgt hierbij de contour van het gat. Deze methode neemt wel het meeste tijd in beslag en kan hoger uitvallen qua kosten.

Snel uw eindproduct ontvangen

De lasersnijmachines verhogen door hun geautomatiseerde processen de productie, wat u een hoger investeringsrendement oplevert.

Zo min mogelijk materiaalverlies

Onze computer maakt van tevoren een berekening om zo effectief mogelijk te snijden en hier zo min mogelijk materiaalverlies bij te laten optreden.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Gebruik van gas bij lasersnijden

Metalen buizen lasersnijden met gas

Voor het lasersnijden van metalen buizen en kokers wordt gebruikgemaakt van snijgas. Allereerst kan gebruik worden gemaakt van zuurstof. Zuurstof maakt het mogelijk om op een hoge snelheid te snijden. Bij het lasersnijden met zuurstof blijft er altijd een oxidelaag achter op het gesneden materiaal. Voordat het product gespoten of gelast kan worden, moet deze laag eerst verwijderd worden. Wat wel een gunstige eigenschap is van zuurstof als snijgas is het feit dat er een relatief glad snijoppervlak ontstaat. Bij stikstof zal geen tot weinig vervuiling op het snijoppervlak optreden. Wanneer producten gepoedercoat worden zonder een specifieke voorbehandeling, is het daarom beter om stikstof te gebruiken.

Technische achtergrond

Metalen buis lasersnijden met de lasersnijmachine

Bij Profilelaser hebben we de meest geavanceerde apparatuur tot onze beschikking, bediend door professionele, ervaren medewerkers. Voor het efficiënt bewerken van buizen en kokers maken we gebruik van volautomatische buislasermachines. Door middel van onze machines willen we er alles aan doen om uw opdracht voor lasersnijden van metaal zo snel mogelijk tot een perfect einde te brengen.

Onze machines bestaan uit een buismanipulator gekoppeld aan een lasersnij-inrichting. De manipulator is ontworpen om een buis of koker snel onder de laserkop te bewegen om zo de gewenste snijcontouren in het materiaal te verkrijgen. De lasersnijkop kan verticaal en horizontaal bewegen, loodrecht op de lengte-as van de buis. De buis wordt in de lengte heen en weer bewogen en kan roteren, wat resulteert in de nodige contouren.

Lasertypes

Korte doorlooptijd met de CO2-laser en Fiberlaser

Uw metalen buis lasersnijden kan worden gedaan door middel van de CO2-laser of de Fiberlaser. Door deze machines kan snel worden geleverd en dat komt door hun hoge vermogen en uitstekende snijkwaliteit. Bij de CO2-lasersnijder wordt de laserstraal via spiegels naar het werkstuk geleid. Zijn gladde zijkanten een vereiste? Dan komt vaak één van onze CO2-lasersnijmachines in aanmerking voor de klus.

Bij de Fiberlaser daarentegen wordt geen gebruik gemaakt van spiegels, maar wordt de straal direct naar de snijknop geleid door een glasvezelkabel. Het rendement van een Fiberlaser is vele malen hoger en deze is minder gevoelig voor reflectie, waardoor bijvoorbeeld ook koper lasersnijden en messing lasersnijden mogelijk is.

  • Sneller dan traditionele mechanische snijmethoden
  • Hoge precisie zonder enige nabehandeling
  • Weinig mankracht en opslagruimte nodig

Profilelaser: uw partner in metalen buizen lasersnijden

Uw buislasersnijwerk is bij Profilelaser in goede handen. Dankzij onze efficiënte en nauwkeurige manier van buislasersnijden, bereiken wij een foutloos resultaat in een korte tijd. Dit betekent dat we tijd én geld besparen in jouw voordeel.

Wilt u ook besparen op het lasproces? Dankzij ons grote machinepark kunnen wij snel metalen buizen lasersnijden, maar kunt u ook bij ons terecht voor andere metaalsoorten als aluminium lasersnijden, koper lasersnijden, messing lasersnijden of rvs lasersnijden.

Scroll naar boven