Messing buizen lasersnijden

Messing buizen of kokers op maat snijden, zonder zelf te boren of zagen? Door messing buizen lasersnijden uit te besteden aan Profilelaser wordt dit proces volledig geautomatiseerd. Als specialist op het gebied van buislaseren, kunnen we u volledig ontzorgen en altijd snelle levertijden garanderen.

Besparend

Flinke kostenbesparing door efficiënt materiaalgebruik

Hoge nauwkeurigheid

Messing buizen lasersnijden gaat met grote nauwkeurigheid

Veel mogelijkheden

Het snijden van complexe contouren is ook mogelijk

Ons specialisme

Sneller produceren met messing buizen lasersnijden

Buislasersnijden is een eenvoudige manier om messing buizen op maat te snijden, zonder zelf te boren of te zagen. Door het gebruik van buislasersnijmachines wordt het proces volledig geautomatiseerd, wat zorgt voor hoge nauwkeurigheid. Zo kunnen we het materiaal op maat snijden en zeer smalle en nauwkeurige sneden maken in ieder willekeurig contour. Door middel van lasersnijden bewerken we metalen koker-, buis-, hoek- en U-profielen voor uiteenlopende toepassingen.

Bij Profilelaser geloven we dat door samen te werken de beste eindproducten worden behaald. Profilelaser kijkt graag mee met uw aanleverspecificaties en ontwerpaspecten als het gaat om buislasersnijden zodat de bewerking goed en efficiënt kan verlopen. Voor zowel grote series, kleine series en prototypen is buislaseren een kostenefficiënt alternatief. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

De techniek

Verschillende methoden voor buislaseren van messing

Doordat het geheel van messing buis of messing koker lasersnijden volledig is geautomatiseerd en bepaalde bewerkingen komen te vervallen worden fouten geminimaliseerd. Afhankelijk van uw eindproduct kijken we naar welke methode voor dit proces het meest geschikt is.

2,5D- messing buis lasersnijden

Bij 2,5D-lasersnijden wordt een haakse snede gemaakt van 90°. Alle snedes worden haaks gemaakt op het buisoppervlakte, waarbij de buis of koker draait onder de lasersnijkop. De laser blijft hierbij dezelfde materiaaldikte snijden. Het grote voordeel van 2.5D snijden is de mogelijkheid meer complexe contouren in het materialen te snijden.

3D- messing buis lasersnijden

Bij 3D-buislasersnijden kan de lasersnijkop kantelen tot een hoek van 45°. Hierdoor is het ook mogelijk schuin op de wanddikte te snijden. Daarmee ontstaan perfecte afschuiningen voor verbindingsmogelijkheden op hoeken en uitsparingen of verzonken gaten. Het is hierdoor mogelijk om lastige bewerkingen zeer nauwkeurig uit te voeren.

XY- messing buis lasersnijden

Bij XY-snijden volgt de lasersnijkop de contour van het gat. De buis of koker roteert dus niet, maar de lasersnijkop beweegt langs de X- en Y-as van de buis. Hierdoor ontstaat een loodrechte snede op het horizontale vlak. Dit wordt ook wel cilindrisch snijden in een ronde buis genoemd en is een zeer nauwkeurige methode.

Wij denken met u mee

Ondanks dat u zelf het product ontwerpt, het materiaalsoort kiest en het ontwerp aanlevert als 3D-tekening, denken we van begin tot eind met u mee. Hierdoor kunnen we altijd de kwaliteit blijven waarborgen en samen komen tot een goed eindproduct.

Korte levertijden zijn essentieel

Profilelaser beschikt over een groot machinepark waarmee met hoge productiesnelheid kan worden gewerkt. Dit draagt bij aan dat wij afgesproken levertijden kunnen nakomen en als het moet vaak nog sneller kunnen leveren.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Uw messing buis lasersnijden zonder voorbehandeling

Om uw messing buis op maat te lasersnijden maken we gebruik van stikstof. Door te snijden met stikstof blijft er geen oxidehuid achter op de snijranden. Wanneer producten gepoedercoat worden zonder een specifieke voorbehandeling, is het daarom beter om stikstof te gebruiken. Snijden met stikstof is wel gebonden aan een maximale wanddikte en er kan dus minder dik materiaal mee gesneden worden.

Alle benodigde contouren met de lasersnijmachine

Als u uw opdracht heeft verstuurd gaat ons machinepark voor u aan het werk. De opdracht wordt automatisch naar de buislasersnijmachine gestuurd. Maar hoe werkt een buislasersnijmachine? De buislasersnijmachines bij Profilelaser bestaan uit een buismanipulator gekoppeld aan een lasersnij-inrichting. Deze manipulator kan een messing buis snel onder de laserkop bewegen en zo snel het gewenste snijcontour verkrijgen.

De lasersnijkop heeft de mogelijkheid om verticaal en horizontaal te bewegen, loodrecht op de lengte-as van de buis. De buis wordt in de lengte heen en weer bewogen en moet ook kunnen roteren. Deze gezamenlijke bewegingen zorgen voor de contouren.

Messing buis lasersnijden met hoge snelheid

Door gebruik te maken van de Fiberlaser wordt het mogelijk gemaakt om messing buizen te lasersnijden. Bij de Fiberlaser wordt geen gebruik gemaakt van spiegels, maar wordt de straal direct naar de snijknop geleid door een glasvezelkabel. De Fiberlaser wordt door de meeste metalen veel minder gereflecteerd waardoor meer energie in het materiaal terecht komt zodat u dikker materiaal kunt snijden of met hogere snelheid.

    • De lasersnijmachines kunnen een hoge snelheid behalen
    • Naden sluiten zeer nauwkeurig aan
    • Vele productiviteitsvoordelen bij nabewerkingen

 

Uw messing buizen laten lasersnijden bij Profilelaser

Als u uw messing buizen laat lasersnijden door Profilelaser, kunt u altijd gebruik maken van hoge kwaliteit producten op maat. We denken met u mee voor een beter product en zullen u daar ook zeker in adviseren. We blijven streven naar perfectie in het proces en automatisering om klanten snel te kunnen bedienen. Doorlooptijd is belangrijk en wordt steeds belangrijker in het proces. Dit willen we dus ook graag zo kort mogelijk houden.

Wilt u juist metalen buizen lasersnijden, koperen buizen lasersnijden, aluminium buizen lasersnijden, RVS buizen lasersnijden? Ook daarmee zijn we u graag van dienst.

Scroll naar boven