Koperen buizen lasersnijden

Bent u nog steeds veel tijd en geld kwijt aan zagen, frezen en boren? Door koperen buizen lasersnijden uit te besteden aan Profilelaser wordt het bewerken van buizen, kokers en profielen een stuk sneller en nauwkeuriger. Profilelaser denkt al vanaf het beginstadium met u mee waardoor optimale kwaliteit kan worden gewaarborgd.

Minimaal materiaalverlies

Het verlies op de buis die wordt gesneden is minimaal

Tijdsbesparend

Flink besparen op constructie en montagetijd

Kostenefficiënt

De totale productie wordt goedkoper doordat zagen en verspanen overbodig is

Ons specialisme

Binnen no-time koperen buizen lasersnijden

Koperen buizen lasersnijden behoort tot één van de kerncompetenties van Profilelaser. Door het geautomatiseerde proces zijn er minder kans op fouten, waardoor het beste resultaat kan worden behaald. Door gebruik te maken van slimme verbindingen, gesneden met de buislaser, wordt u veel tijd bespaard bij het lassen en monteren. Buiten de ‘standaard’ profielen als koker, buis, hoek –en U-profiel hebben wij ook de mogelijkheid om andere profielsoorten, zoals bijvoorbeeld een Jansen profiel, voor u te snijden.

Voor halffabrikaten en onderdelen uit koper is buislasersnijden zeer geschikt om complexe contouren aan te brengen. De gewenste onderdelen worden exact op maat gesneden, waardoor assemblage van onderdelen naadloos kan plaatsvinden. Voor een goed resultaat is het belangrijk rekening te houden met de aanleverspecificaties en ontwerpaspecten. Profilelaser kijkt graag mee met uw ontwerp als het gaat om buislasersnijden zodat de bewerking goed en efficiënt kan verlopen.

De techniek

Zo kunnen we uw koperen buis lasersnijden

Door koperen buizen te lasersnijden worden de processen efficiënt, controleerbaar en betrouwbaar. Daardoor zijn prijs en kwaliteit in balans, met korte levertijden. Buizen en profielen kunnen op verschillende manieren worden gesneden. Samen kijken we naar welke methode het beste past bij uw situatie.

2,5D-koperen buis lasersnijden

Bij 2,5D-lasersnijden wordt een haakse snede gemaakt van 90°. De koker draait onder de lasersnijkop, waardoor het dezelfde materiaaldikte blijft snijden. Het grote voordeel van 2.5D snijden is de mogelijkheid meer complexe contouren in het materialen te snijden.

3D- koperen buis lasersnijden

3D lasersnijden is een efficiënte techniek om met zeer hoge snelheid contouren uit plaat- of buismateriaal te snijden. De kantelhoek van 45° maakt afschuiningen mogelijk en is bijzonder geschikt als lasvoorbereiding van dikwandige buizen of voor moeilijk te bereiken plaatsen op profielen.

XY- koperen buis lasersnijden

XY- lasersnijden in een ronde buis houdt in dat de laser lineair beweegt over de buis, waardoor een loodrechte snede op het horizontale vlak ontstaat.. De lasersnijkop volgt hierbij de contour van het gat. Deze snijmethode is zeer nauwkeurig.

Snelle productie door groot machinepark

Profilelaser beschikt over veel lasersnijmachines waardoor binnen korte tijd veel geproduceerd kan worden. Doordat onze machines meerdere handelingen overneemt kan met een hogere snelheid en nauwkeurigheid worden gewerkt.

Van ontwerp naar de lasermachine

Wij werken graag samen u aan een goed eindresultaat. Wilt u een 3D ontwerp aanleveren? Wij denken graag met u mee, ook in de ontwerpfase.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Op hoge snelheid lasersnijden met gas

Voor het buislasersnijden van koper maken we gebruik van zuurstof. Door zuurstof te gebruiken voor koper en koolstofhoudende staalsoorten kan op hoge snelheid worden gesneden. Als er zuurstof wordt gebruikt wordt een dunne oxide film op het snijoppervlak gevormd. De maximale snijdikte kan hierdoor ook worden vergroot.

Er kan voor het buislaseren ook gebruik worden gemaakt van stikstof. Dit wordt vooral gebruikt bij RVS buizen lasersnijden, messing buizen lasersnijden en aluminium buizen lasersnijden en is beter wanneer producten gepoedercoat moeten worden zonder specifieke voorbehandeling.

CO2- laser en Fiberlaser

Bij Profilelaser maken we gebruik van twee typen laserbronnen: CO2-laser en de Fiberlaser. De toepassingen van lasersnijden zijn hierdoor zeer divers. Voor koperen buizen lasersnijden maken we gebruik van de Fiberlaser. De Fiberlaser is in tegenstelling tot de CO2-laser minder gevoelig voor reflectie waardoor de snijkwaliteit constant blijft. Hierdoor is ook het rendement een stuk hoger.

De buislasermachines van Profilelaser zijn zo ontworpen dat snel gewenste snijcontouren in het materiaal kunnen worden verkregen. De lasersnijkop is het basispunt van de buislasersnijmachine. Deze heeft de mogelijkheid om verticaal en horizontaal te bewegen, loodrecht op de lengte-as van de buis. Al deze bewegingen zorgen gezamenlijk voor de benodigde contouren.

  • Hoge kwaliteit producten op maat
  • Geen ruimteverlies in uw productiehal
  • Hoge nauwkeurigheid door geautomatiseerde machines

Profilelaser voor koperen buizen lasersnijden

Wilt u ook koperen buis of koperen koker lasersnijden? Er zijn veel redenen om met lasergesneden producten te werken. Niet alleen daalt de totale kostprijs van uw eindproduct, ook komen door ons geautomatiseerde proces bewerkingen te vervallen en worden fouten geminimaliseerd. Dit verkort doorlooptijd en productietijd, win-win!

Profilelaser maakt voor u in een handomdraai op maat gesneden koperen buizen of profielen. Wij kunnen snel en efficiënt werken en hanteren altijd een zeer hoge leverbetrouwbaarheid. Wilt u meerdere metalen lasersnijden? Ook voor het laten lasersnijden van RVS, messing of staal kunt u bij ons terecht.

Scroll naar boven