RVS buizen lasersnijden

Wilt u nauwkeurig en snel een roestvrij stalen buis laten snijden? U kunt door middel van RVS buizen lasersnijden besparen op tijd en arbeid. Profilelaser is gespecialiseerd in het lasersnijden van metaalsoorten als RVS. Bij Profilelaser kunt u rekenen op maatwerk van hoge kwaliteit en snelle levertijden.

Tijdsbesparend

Zeer snelle productie en seriewerk mogelijk

Hoge nauwkeurigheid

Hoge nauwkeurigheid door automatisering

Veel mogelijkheden

Zeer complexe contouren mogelijk

Ons specialisme

Complexe en vrije vormen RVS buis lasersnijden

Het gehele proces binnen Profilelaser is gestroomlijnd en volledig ingericht op het profiel- en buislasersnijden van onder andere RVS buis lasersnijden. Zo bewerken we roestvrijstalen koker-, buis-, hoek- en U-profielen voor uiteenlopende toepassingen. Daarnaast kunnen wij ook andere profielsoorten, zoals een Jansen profiel, voor u op maat snijden.

RVS is zeer geschikt voor lasersnijden. Voordeel van lasersnijden is onder andere de snelheid, de mogelijkheid om complexe contouren te snijden en de gladde, schone snede. Buislasersnijden is een eenvoudige manier om metalen profielen op maat te snijden, zonder zelf te boren of te zagen. Dit zorgt ervoor dat onderdelen efficiënter samengesteld kunnen worden en het levert een enorme besparing op in tijd en arbeid in het verdere productieproces bij bijvoorbeeld het samenstellen, lassen en assembleren.

Bij Profilelaser geloven we dat door samen te werken we de mooiste resultaten kunnen behalen. Onze experts kijken graag samen met u mee naar uw ontwerp zodat de bewerking zo goed mogelijk kan verlopen. Daarbij houden we rekening met een duurzaam ontwerp, waarbij wij zo weinig mogelijk materiaal verspillen.

De techniek

RVS buizen lasersnijden methoden

Door slim te assembleren kan de kostprijs van een product enorm worden verlaagd. Zeker wanneer dit wordt vergeleken met de gebruikelijke bewerkingsmethodes zoals zagen en boren. Deze bewerkingen zijn vaak tijdrovend en minder nauwkeurig dan het product bewerken in één opspanning op een buislasersnijmachine. Profilelaser kijkt samen met u naar welk van onderstaande methoden voor uw project het meest geschikt is.

2,5D- RVS buizen lasersnijden

2,5D- lasersnijden betekent dat er haaks op het materiaal gesneden wordt. De buis of koker draait onder de laskop, waarbij de laser dezelfde materiaaldikte snijdt. Dit is de meeste eenvoudige en snelle manier van snijden en dus zeer kostenefficiënt.

3D- RVS buizen lasersnijden

Door middel van 3D-buislasersnijden maken we de perfecte afschuiningen voor verbindingsmogelijkheden op hoeken en uitsparingen. Bij 3D-buislasersnijden kan de lasersnijkop kantelen tot een hoek van 45°, waardoor het ook mogelijk is om schuin op de wanddikte te snijden.

XY-RVS buizen lasersnijden

XY- lasersnijden in een ronde buis houdt in dat de laser lineair beweegt over de buis, waardoor een loodrechte snede op het horizontale vlak ontstaat. De lasersnijkop volgt hierbij de contour van het gat.

Doorlooptijd is belangrijk

Door middel van ons geautomatiseerde proces kunnen wij u als klant snel bedienen. Wij weten dat de doorlooptijd voor uw sector belangrijk is en dus streven wij ernaar deze zo kort mogelijk te houden.

Geoptimaliseerde processen

Doordat we bij Profilelaser werken volgens geoptimaliseerde en gestroomlijnde processen kunnen we altijd hoge kwaliteit leveren. Of uw buizen en kokers nu van RVS, aluminium of staal zijn, bij onze experts zijn deze in goede handen.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

RVS buizen zonder oxidehuid lasersnijden met stikstof

Bij RVS buislaseren of RVS koker lasersnijden wordt enkel gebruik gemaakt van stikstof. Door gebruik te maken stikstof wordt een schoon snijvlak gecreëerd. Deze vorm van lasersnijden zorgt voor een zeer hoge kwaliteit snijrand, waarbij in de meeste gevallen nauwelijks nabewerking nodig is. Zuurstof wordt voornamelijk gebruikt voor koperen buizen lasersnijden of koolstofhoudende soorten staal. Hiermee kunnen dikkere materialen worden lasergesneden.

Roestvrijstalen buis laseren met de CO2-laser en Fiberlaser

Bij de CO2-lasersnijder wordt de laserstraal via spiegels naar het werkstuk geleid. De laser snijdt contouren in metalen plaatmateriaal zoals RVS. De CO2 snijtechniek is onwijs nauwkeurig en kan hierdoor ook ingewikkelde vormen eenvoudig snijden.

De fiber buislaser is een high-end metaal laser buis snijmachine voor het lasersnijden van buizen, kokers en profielen. De buislaser is ontworpen voor productieomgevingen om op hoge snelheid met grote precisie te snijden. Het rendement van een Fiberlaser is vele malen hoger en deze is minder gevoelig voor reflectie. Ons geautomatiseerde productieproces is een garantie van korte levertijden en hoge kwaliteit.

Roestvrijstalen buizen lasersnijden: hoe werkt dat?

Metalen buizen lasersnijden is de kerncompetentie van Profilelaser. Als u uw opdracht heeft verstuurd gaat ons machinepark voor u aan het werk. De opdracht wordt automatisch naar de buislasersnijmachine gestuurd. Deze buislasersnijmachine bestaan uit een buismanipulator gekoppeld aan een lasersnij-inrichting. De manipulator is ontworpen om een buis of koker snel onder de laserkop te bewegen om zo de gewenste snijcontouren in het materiaal te verkrijgen.

  • Geen hoge investeringskosten
  • Hoge kwaliteit producten op maat gesneden
  • Kostenreductie door efficiënt handelingen te minimaliseren

Profilelaser voor RVS buizen lasersnijden

Op het gebied van RVS buis lasersnijden hebben wij van Profilelaser inmiddels heel wat ervaring. Naast dat wij roestvrijstalen buizen kunnen lasersnijden, kunnen wij ook aluminium buizen lasersnijden en messing buizen lasersnijden. We kiezen altijd voor de meest effectieve werkwijze. Dankzij onze korte lijntjes en uitgebreide machinepark profiteert u als onze klant van een snelle levering. Profilelaser is uw partner in RVS buis lasersnijden.

Scroll naar boven