Aluminium buizen lasersnijden

Nog effectiever te werk gaan in het ontwerpen en construeren van buizen en profielen? En zo ook nog eens meer tijd en geld besparen? Door aluminium buizen lasersnijden uit te besteden aan Profilelaser heeft u altijd een naadloze aansluiting. Wij werken standaard met korte doorlooptijden en ook zijn spoedorders in overleg altijd mogelijk.

Hoge nauwkeurigheid

Aluminium buislaseren kent een zeer hoge maatnauwkeurigheid

Snel

Het buislasersnijden van aluminium van uw producten is snel gedaan

Tot in detail

Aluminium lasersnijden kan tot zelfs in de kleinste details

Ons specialisme

Aluminium buizen lasersnijden voor een naadloze aansluiting

Aluminium buizen en profielen worden in vele verschillende sectoren gebruikt, van de machine- en installatiebouw tot aan de meubelindustrie. Door hierbij buislaseren in te zetten komen zelfs nieuwe vormgevingsmogelijkheden vrij. Steeds meer constructeurs kiezen daarom voor de voordelen van lasergesneden aluminium buizen en profielen.

Bij buislasersnijden van aluminium worden aluminium buizen of profielen met een laserstraal bewerkt tot een eindproduct of halffabricaat. Met buislasersnijden is het ook mogelijk om complexe contouren aan te brengen in buizen en profielen. Daarnaast kunnen we bij Profilelaser door middel van onze nauwkeurige en efficiënte manier van buislasersnijden, veel resultaat behalen in zeer korte tijd. Dit betekent dat we tijd én geld besparen in uw voordeel.

Wij denken al vanaf het begin stadium met u mee. De juiste aanleverspecificaties en ontwerpaspecten zijn hierbij van groot belang. Profilelaser kijkt hierbij graag met u mee om de bewerking zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

De techniek

Methoden aluminium buis lasersnijden

Buislasersnijden met aluminium gebeurt bij Profilelaser altijd op maat. Dankzij de procesvereenvoudiging worden tijds- en arbeidsintensieve bewerkingen in het verdere productieproces voor u behoorlijk verminderd. Dit bespaart tijd en resulteert in een aanzienlijke kostenvermindering per onderdeel, vergeleken met processen zoals zagen, boren en frezen.

2,5D- aluminium buizen lasersnijden

De meest eenvoudige en snelle manier van lasersnijden is 2,5D aluminium buislasersnijden. Er wordt haaks op het materiaal gesneden en de buis draait onder de laskop, waarbij de laser dezelfde materiaaldikte snijdt.

3D- aluminium buizen lasersnijden

Met 3D lasersnijden kan de laserkop in alle richtingen roteren. Hierdoor wordt het mogelijk om complexe bewerkingen zeer nauwkeurig uit te voeren. Zo kun je 3D aluminium buislasersnijden gebruiken voor gaten en contouren in buizen of profielen en schuine kanten tot een hoek van 45°.

XY- aluminium buizen lasersnijden

De koker beweegt langs de X- en Y-as over de buis heen. Hierdoor ontstaat er een snede loodrecht op het horizontale vlak. Deze methode wordt uitgevoerd in een ronde buis en is extra nauwkeurig, maar valt daarom wel hoger uit qua productietijd en kosten.

Reducering van productiekosten

Doordat verschillende handelingen als bijvoorbeeld zagen en boren achterwege worden gelaten kan een hogere productiesnelheid worden behaald. Dit resulteert in een grote reducering van uw totale productiekosten.

Snel leveren door groot machinepark

Profilelaser beschikt over een groot machinepark waardoor de leverbetrouwbaarheid hoog is. Wij kunnen snel schakelen waardoor ook spoedleveringen tot de mogelijkheid behoren.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Nauwelijks nabewerken met aluminium buislasersnijden

Bij buislasersnijden met aluminium op maat wordt gebruik gemaakt van stikstof. Deze vorm van aluminium buizen lasersnijden zorgt voor een zeer hoge kwaliteit snijrand, waarbij in de meeste gevallen nauwelijks nabewerking nodig is. Snijden met stikstof is wel gebonden aan een maximale wanddikte, wat betekent dat er minder dik materiaal mee gesneden kan worden. Wilt u meer informatie over de bewerkingstechnieken van Profilelaser? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke lasertypes zijn er?

Bij aluminium buis of aluminium koker lasersnijden lasersnijden maakt Profilelaser gebruik van de Fiberlaser, waarbij de straal juist direct naar de snijkop wordt geleid zonder gebruik te maken van spiegels. De Fiberlaser is niet zo gevoelig voor reflectie, waardoor ook het rendement hoger is.

Ons moderne machinepark biedt alle ruimte tot het bewerken van aluminium buizen en profielen. Ons geautomatiseerde productieproces is een garantie van korte levertijden én de hoogste kwaliteit.

De technische achtergrond van staal buislasersnijden

Hoe gaat aluminium buislasersnijden in zijn werk? Profilebeschikt over buislasersnijmachines waarbij de buismanipulator wordt gekoppeld aan een lasersnij-inrichting. De lasersnijkop is het basispunt van de buislasersnijmachine. Deze heeft de mogelijkheid om verticaal en horizontaal te bewegen, loodrecht op de lengte-as van de buis. Deze bewegingen tezamen zorgen voor de benodigde contouren.</.p>

Voor het buislaseren van aluminium op maat kunt u zelf het ontwerp aanleveren als 3D-tekening. Doordat u het product zelf ontwerpt, is de foutkans minimaal. Uiteraard kunnen wij dit ook uit handen nemen en denken wij graag met u mee over uw bewerking, ook in de ontwerpfase.

  • Weinig materiaalverlies
  • Nauwkeurig eindresultaat
  • Weinig nabewerking vereist

Aluminium buizen lasersnijden bij Profilelaser

Profilelaser is gespecialiseerd in het aluminium lasersnijden van buizen en profielen. Door slim te construeren kan de kostprijs van een product enorm worden verlaagd. Voor zowel grote series, kleine series en prototypen is buislaseren dus een kostenefficiënt alternatief. Doordat wij werken met geoptimaliseerde en gestroomlijnde processen, kunnen wij afgesproken levertijden altijd nakomen.

Naast dat u bij ons terecht kunt voor buislasersnijden met aluminium op maat, werken wij ook met andere metaalsoorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan RVS buizen lasersnijden, koperen buizen lasersnijden of messing buizen lasersnijden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Scroll naar boven