Lasersnijden in Groningen

Op zoek naar een lasersnijder in Groningen? Maatwerk lasersnijden van buizen en profielen is onze specialiteit. Met meer dan 20 jaar ervaring is Profilelaser dé specialist op het gebied van lasersnijden van buizen, kokers en profielen. Wij maken gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van lasersnijden. Zo garanderen wij de beste kwaliteit voor al uw projecten. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen contact met u op.

Maatwerk met precisie

Lasersnijden is dé techniek om met hoge precisie metalen buizen en profielen te snijden. Het gebruik van lasersnijden biedt vele mogelijkheden om metalen buizen nauwkeurig te vormen tot halffabricaten. Bij profilelaser maken we gebruik van de modernste lasertechnieken, waardoor wij met hoge precisie verschillende materialen, zoals staal, aluminium en RVS, op maat snijden. Onze geavanceerde machines snijden nauwkeurig metalen koker-, buis-, hoek-, en U-profielen voor uiteenlopende toepassingen. Met machinaal buislasersnijden produceren we keer op keer, identieke op maat gesneden producten. Daarnaast is lasersnijden een kostenefficiënte techniek die vele verschillende mogelijkheden biedt bij metaalbewerking. Onze op maat gesneden halffabricaten worden gebruikt in een groot scala aan uiteenlopende industrieën.

Profilelaser voor al uw maatwerk

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van metaalbewerking en lasersnijden is Profilelaser dé partner voor al uw projecten. Onze vakmensen werken dagelijks volgens de strengste kwaliteitseisen met de meest moderne technieken. Voor al uw lasersnijden in Groningen en omgeving bent u bij ons aan het juiste adres. Bij ons kunt u buizen laten lasersnijden op verschillende manieren. Bij ons heeft u alle vrijheid voor het lasersnijden van koker-, buis-, hoek-, en U-profielen. Voor het bewerken van metalen buizen en profielen kunt u uw ontwerp als .STEP en .IGES bestand aanleveren. Deze bestanden worden door onze software gelezen en dienen daarom ook correct aangeleverd te worden. Beschikt u niet over een 3D-tekening in een van deze bestandsvormen? Geen probleem! Als u voor ons een schets heeft met de benodigde afmetingen, dan programmeren wij de opdracht voor u. Bij Profilelaser kunt u terecht voor advies voor al uw ontwerpen. Afhankelijk van het beoogde eindproduct kijken we samen naar welke methode voor uw project het meest geschikt is. Onze professionals staan voor u klaar!

Korte levertijden

Werken met hoge kwaliteitseisen

3D-tekening is niet noodzakelijk

Werken met toegeleverd materiaal

Lasersnijden in Groningen voor al uw metalen

Bij Profilelaser zijn we gespecialiseerd in Metalen buizen lasersnijden. Ook voor de bewerking van buizen en kokers van verschillende materialen kunt u bij ons terecht. Alle metalen worden volgens dezelfde technische procedure en volgens de hoogste kwaliteitseisen bewerkt tot halffabricaten. Bij Profilelaser kunt u terecht voor het lasersnijden van:

Indien gewenst is het bij ons ook mogelijk om uw eigen materiaal aan te leveren. Hierbij is het wel belangrijk dat u rekening houdt met onze materiaalvoorwaarden. Heeft u vragen over een bepaald materiaal, of wilt u meer weten over lasersnijden in provincie Groningen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Toepassing van onze diensten

Als lasersnijder in Groningen leveren wij lasersnijwerk op maat voor een groot aantal verschillende industrieën. Het gebruik van lasersnijtechnieken heeft als groot voordeel dat je op een kostenefficiënte manier uiterst unieke en precieze ontwerpen op maat kunt laten snijden. Op deze manier maken wij al meer dan 20 jaar halffabricaten die op meerdere manieren worden toegepast. Onze halffabricaten worden onder andere gebruikt in de machinebouw en interieurbouw, maar je vindt ze ook terug in meubilair en hekwerk constructies. Kortom, door de modernste lasersnijtechnieken toe te passen kunnen wij bij Profilelaser halffabricaten produceren voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Voor lasersnijden op maat, ben je bij Profilelaser aan het juiste adres.

Maatwerk lasersnijden in Groningen

Bij Profilelaser hebben we meerdere manieren om in ons grote machinepark buizen en profielen te lasersnijden. Ongeacht het formaat van de opdracht, lasersnijden is een kostenefficiënt proces. Afhankelijk van uw wensen en het doel van het product, kiezen onze experts de geschikte snijmethode. Wij maken een onderscheid tussen de volgende methodes van lasersnijden:

  1. 2,5D-Lasersnijden: Bij deze snijmethode wordt een haakse snede van 90°. Alle snedes worden haaks gemaakt op het bouwoppervlak. Bij deze methode blijft de laser steeds op dezelfde materiaaldikte snijden terwijl de buis zich onder de lasersnijkop beweegt.
  2. 3D-Lasersnijden: Bij 3D-lasersnijden kantelt de lasersnijkop maximaal tot een hoek van 45°. Door deze methode toe te passen is het ook mogelijk om schuin op de wanddikte van de buis te snijden.
  3. XY-Snijden: Deze methode wordt ook wel cilindrisch snijden genoemd en is een zeer nauwkeurige methode van buislaseren in een ronde buis. Tijdens het snijproces beweegt de lasersnijkop zich langs de X- en Y-as van de buis. Op deze manier ontstaat een loodrechte snede op het horizontale vlak.

Profilelaser voor al uw projecten in Groningen

Op zoek naar op maat gesneden buizen of profielen in Groningen en omgeving? Profilelaser is dé specialist op het gebied van lasersnijden van buizen, kokers en profielen. Bij ons is maatwerk van de hoogste kwaliteit de standaard. Onze experts werken met de modernste snijtechnieken volgens de hoogste kwaliteitseisen. Doordat onze processen geoptimaliseerd en gestroomlijnd zijn, kunnen wij snel leveren! Op deze manier is lasersnijden door Profilelaser een kostenefficiënt proces voor al uw metalen halffabrikaten. Benieuwd wat wij voor u en uw projecten kunnen betekenen? Neem dan makkelijk en snel contact op via onderstaande formulier. Bij Profilelaser is uw project in goede handen!

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven