Over Profilelaser 2022-07-12T12:17:41+02:00

Over Profilelaser

Profilelaser bv is een toeleveringsbedrijf van laser gesneden halffabrikaten uit gesloten koker- of buisprofielen, hoek- en U-profielen.

Eerste machine
In 2001 startte het bedrijf met een volautomatische buizenlasersnijmachine.

Tweede machine
De tweede machine werd in 2005 aangeschaft om aan de vraag in de markt te kunnen voldoen.

Derde machine
Een derde machine volgde begin 2008. Op dat moment beperkte Profilelaser zich tot het snijden van koker en buisprofielen met een gesloten omtrek, zonder binnenhoeken.

In de praktijk zullen dit ronde, vierkante, rechthoekige, plat-ovale en ellips-ovale profielen zijn. Deze buisprofielen kunnen vervaardigd zijn van staal, roestvaststaal of aluminium.

Vierde machine
Eind 2010 werd de vierde machine geïnstalleerd. Deze machine heeft diverse voordelen. Zo is hij onder andere uitgerust met ‘Fiberlaser’ techniek. Daardoor is het mogelijk om koper en messing te snijden en is deze lasertechniek zeer geschikt voor roestvaststaal en aluminium. Ook is het nu mogelijk L, C en U-profielen te snijden.

Vijfde machine
In 2015 is de vijfde machine aangeschaft. Weer een Fiberlaser, maar nu met een zwaardere laserbron.

Vervanging oude machine
Begin 2017 is de ’tweede machine’ uit 2005 vervangen door een nieuwe Adige LT722 zodat we weer kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen.

De laatste update in ons machinepark is in oktober 2019 geweest, onze ‘eerste machine’ uit 2001 heeft plaats gemaakt voor de uiterst geavanceerde Adige LT7.
Deze is uitgerust met een 3-D snijkop waardoor schuine snedes op de wanddikte mogelijk zijn.

Offerte aanvraag

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: stp, step, jpg, png, pdf, dwg, dxf, xls, xlsx, doc, docx, zip, Max. bestandsgrootte: 2 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.