Stalen buizen lasersnijden

Bent u op zoek naar een snellere, meer nauwkeurige techniek om stalen buizen efficiënt op maat te snijden? Profilelaser kan door middel van stalen buizen lasersnijden hoge kwaliteit leveren. Wij gaan voor foutloos resultaat en dat bespaart u een hoop tijd en geld. Profilelaser levert snel, maar kan indien nodig nóg kortere levertijden hanteren.

Geen hoge investeringskosten

Snel en nauwkeurig

Zeer complexe contouren mogelijk

Kosten besparen met stalen buizen lasersnijden

Buislasersnijden is een eenvoudige manier om stalen buizen op maat te snijden, zonder zelf te boren of te zagen. Door het gebruik van buislasersnijmachines wordt het proces volledig geautomatiseerd, wat zorgt voor een snelle werkwijze en hoge nauwkeurigheid. Het grootste voordeel is een daling van de totale kostprijs van uw eindproduct. Doordat het geheel is geautomatiseerd en bepaalde bewerkingen komen te vervallen worden fouten geminimaliseerd. Buislaseren met staal verkort de doorlooptijd en productietijd.

Door staal te buislasersnijden worden stalen kokers-, buizen-, hoeken- en U-profielen voor uiteenlopende toepassingen bewerkt. Daarnaast kunnen wij ook andere profielsoorten, bijvoorbeeld het Jansen profiel, voor u snijden.

Bij Profilelaser streven we altijd naar het beste resultaat. Het is hierbij belangrijk dat rekening wordt gehouden met de aanleverspecificaties en ontwerpaspecten. Bij de projectontwikkeling kunnen we al in een vroeg stadium met u meedenken. Hiermee borgen we de kwaliteit zodat het resultaat aan de gestelde eisen kan voldoen.

Buislasersnijden methodes met staal

Complexe vormen van staal kunnen steeds sneller en effectiever in buizen worden gesneden. Deze complexe vormen worden gerealiseerd aan de hand van diverse snij methodes. Uitgebreid meetwerk, zagen of frezen is hierdoor verleden tijd.

2,5D- stalen buis lasersnijden

Bij het 2.5D buislasersnijden met staal wordt gebruik gemaakt van alle mogelijke assen van de machine inclusief het kantelen van de lasersnijkop. Hierdoor is het mogelijk om contouren onder een hoek van maximaal 45° te snijden.

3D- stalen buis lasersnijden

Bij Profilelaser kunnen we een stalen buis ook 3D lasersnijden. Het is hierdoor mogelijk om lastige bewerkingen zeer nauwkeurig uit te voeren. Daarmee ontstaan perfecte afschuiningen voor verbindingsmogelijkheden op hoeken en uitsparingen of verzonken gaten.

XY- stalen buis lasersnijden

XY- lasersnijden in een ronde buis houdt in dat de koker lineair beweegt over de lasersnijkop, waardoor een loodrechte snede op het horizontale vlak ontstaat. Dit is een zeer nauwkeurige methode die we bij Profilelaser snel voor u kunnen uitvoeren.

Zeer nauwkeurige maatvoering

Wij kunnen uiterst nauwkeurig en met hoge snelheid voor u lasersnijden. Door deze hoge snelheid van produceren en het niet hoeven uitvoeren van verdere nabewerkingen is buislaseren kostenbesparend en erg geschikt voor seriematig werk.

Snelle levertijd staat voorop

Stalen buizen laten lasersnijden betekent snelle productie en korte levertijden. Wij komen onze afgesproken levertijden na en kunnen in overleg ook een spoedlevering doen.

Bewerkingstechniek voor stalen buizen lasersnijden

Voor het buislasersnijden van staal op maat wordt gebruik gemaakt van zuurstof, en voor het snijden van roestvast staal en aluminium wordt vaak gekozen voor stikstof. Bij lasersnijden met zuurstof wordt een hoge snijsnelheid bereikt en daardoor kunnen ook dikkere materialen worden gesneden. We maken bij Profilelaser gebruik van twee soorten lasertypes.

CO2- buislasersnijden met staal is een bewerkingstechniek met een elektrisch gedreven gaslaser die via spiegels naar het werkstuk wordt geleid. Bij CO2- lasersnijden is lasersnijden met zuurstof en stikstof mogelijk. Buislasersnijden met staal kan zo nauwkeurig worden uitgevoerd en biedt een grote vormvrijheid, waardoor ook complexe vormen eenvoudig gesneden kunnen worden. Met CO2- lasersnijden kan ook een gladder resultaat worden behaald.

Fiber buislasersnijden met staal is een bewerkingstechniek met een laserbron die bestaat uit een lange, dunne fiber (vezel). Bij de Fiberlaser is lasersnijden met zuurstof en stikstof ook mogelijk. Fiber lasersnijden is een efficiënte bewerkingstechniek met een hoge snelheid waarbij de straal direct naar de snijkop wordt geleid. Het rendement van de Fiberlaser is hoger en ook is deze minder gevoelig voor reflectie.

Buislasersnijden met staal op maat

Staal buislasersnijden wordt gedaan door een machine bestaande uit een buismanipulator gekoppeld aan een lasersnij-inrichting. De manipulator is ontworpen om een buis of koker snel onder de laserkop te bewegen om zo de gewenste snijcontouren in het materiaal te verkrijgen. De lasersnijkop van de buislasersnijmachine heeft de mogelijkheid om verticaal en horizontaal te bewegen en loodrecht op de lengte-as van de buis. Om met die bewegingen alle gewenste snijcontouren te maken wordt de buis in de lengte heen en weer bewogen en moet deze kunnen roteren. Deze bewegingen tezamen zorgen voor de benodigde contouren.

Wilt u ook buislasersnijden met staal op maat? Dan helpen we u graag van begin tot eind. Van het ontwerpen van het product tot het kiezen van het materiaalsoort en het uiteindelijke resultaat. Aansluitend maken onze specialisten voor u een prachtig eindproduct.

 

  • Kortere doorlooptijden
  • Lasmallen zijn overbodig
  • Geen afschrijving op dure buislasers

Stalen buizen laten lasersnijden door Profilelaser

Profilelaser kan buizen van staal met een zeer hoge nauwkeurigheid bewerken door middel van buislasersnijden. Dit resulteert in kortere doorlooptijden, minimaal materiaalverlies, nieuwe designmogelijkheden en een foutloos proces. Onze processen zijn geoptimaliseerd en gestroomlijnd, zodat wij onze afgesproken levertijden nagenoeg altijd kunnen nakomen.

Wilt u geen staal laten buislasersnijden, maar andere metaalsoorten? Wij bewerken de meest gehanteerde metaalsoorten tijdens het buislasersnijden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan RVS. Maar ook voor aluminium, koper en messing kunt u bij Profilelaser terecht. Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Scroll naar boven